header ctb original
header gehackt original
header evc original

Onze Missie, Visie en Waarden

 

Installeer nu onze NeW op Zak app

voor Android en Apple

QR code NEW APP original

scan nu de QR -code

 

de krekel bijna uitgetsjirpt is?

Het romantische getsjirp van krekels op zomerse avonden hoort binnenkort mogelijk voorgoed tot het verleden. Uit een studie van de internationale natuurkoepel IUCN blijkt dat meer dan een kwart van de krekel- en sprinkhaansoorten met uitsterven bedreigd is. Dat meldt de BBC.

Europa telt vandaag nog meer dan duizend soorten krekels en sprinkhanen. Maar hun habitat staat onder druk door natuurbranden, landbouw en toerisme. Daardoor is deze insectengroep de meest bedreigde van de tot dusver geëvalueerde soorten, stelt de IUCN in een rapport.

Als er niet snel actie ondernomen wordt, zal de krekel binnenkort uitgetsjirpt zijn, luidt het nog. Maar dat is niet het enige probleem: krekels en sprinkhanen zijn een belangrijke voedselbron voor vogels en reptielen, en als ze uitsterven heeft dat dus gevolgen voor hele ecosystemen.

Volgens onderdirecteur Jean-Christophe Vié van het Global Species Programme van de IUCN moet er meer gedaan worden om de habitat van de krekels te herstellen. Door een duurzamer beheer van graslanden bijvoorbeeld, en door duurzame landbouwpraktijken.

bron: http://www.demorgen.be/wetenschap/is-de-krekel-bijna-uitgetsjirpt-kwart-van-de-soorten-is-met-uitsterven-bedreigd-b8033d0c/

i watchers border online

Ken jij onze Innovation Watchers al? Wil je op de hoogte blijven van het nieuws op wetenschappelijk vlak, volg dan onze I-watchers op de voet !

p proef

Wij zijn een erkende

STEM accademie

© 2024 Natuur en Wetenschap vzw All Rights Reserved. Voor vragen: webmaster@natuurenwetenschap.be