logoprofessor talles rechts
Onze leuke workshops

Natuur en Wetenschap biedt ook een gamma van workshops aan rond de thema's natuur, wetenschap en diversiteit. Ben je op zoek naar een leuke budgetvriendelijke activiteit voor je afdeling, klas of vereniging? Dan ben je bij ons op het juiste adres!

Onze leuke workshops

Heb jij ook kampkriebels?

Jaarlijks organiseert Natuur en Wetenschap diverse kampen, in binnen- en buitenland, voor jongeren vanaf 8 jaar.

Onze toffe kampen!

Wordt ook Kadervormer

Ben je 15 jaar of ouder en wil je meehelpen bij onze activiteiten, uitstappen, workshops of kampen? Meld je dan aan voor onze maandelijkse kadervorming.

Word jij onze supermoni?

wolven

Voor het eerst in meer dan 200 jaar loopt er weer een roedel wolven rond in Denemarken. Een vrouwtje legde een reis af van minstens 500 kilometer om een partner te vinden. In 2012 is de laatste wolf opgemerkt in Denemarken. Sindsdien speculeren wetenschappers ronduit over hoeveel dieren er nu juist rondlopen en of er al welpen zijn geboren. Nu hebben ze officieel kunnen vaststellen dat het land zijn eerste roedel wolven heeft. Op basis van DNA-stalen uit de uitwerpselen, konden de Deense onderzoekers aantonen dat een vrouwelijke wolf zich in het land heeft gevestigd.

Duitsland

De onderzoekers vermoeden dat de vrouwlijke wolf afgelopen jaar haar roedel in Duitsland verliet en naar Denemarken is verhuisd om te paren. En klaarblijkelijk heeft ze dus een partner gevonden.

Wolven waren sinds het begin van de negentiende eeuw in Denemarken volledig uitgestorven door de jacht op het dier. Volgens de Deense onderzoekers zullen de wolven zich wellicht vanaf deze lente voortplanten. Dit of volgend jaar zouden er dus opnieuw welpen moeten zijn.

bron: http://nl.metrotime.be/2017/05/07/must-read/opnieuw-wolven-denemarken-meer-dan-200-jaar/

i watchers border online

Ken jij onze Innovation Watchers al? Wil je op de hoogte blijven van het nieuws op wetenschappelijk vlak, volg dan onze I-watchers op de voet !

p proef

Is NeW ook jouw jeugdbeweging? Bestel dan nu je pull of T-shirt, altijd leuk op uitstap of kamp!

Bestel nu!

Wetenschap doen ...

STEM site