Astronauten constant koorts hebben?

Gewichteloosheid blijkt hand in hand te gaan met een verhoogde lichaamstemperatuur. Wie de kans krijgt om een paar maanden in het internationale ruimtestation te vertoeven kan niet alleen rekenen op een fraai uitzicht, maar wordt tevens getrakteerd op koorts. Dat schrijven Duitse wetenschappers in het blad Scientific Reports.

Het onderzoek
De onderzoekers bestudeerden de lichaamstemperatuur van astronauten voor, tijdens en na hun verblijf in het internationale ruimtestation met behulp van verschillende sensoren. Met die sensoren was het mogelijk om zelfs minimale veranderingen in de bloedtemperatuur te meten. Uit het onderzoek blijkt dat astronauten na verloop van tijd permanent koorts hebben. Zelfs in rusttoestand ligt hun lichaamstemperatuur gemiddeld een graad hoger dan normaal (37 graden Celsius). En wanneer ze in beweging zijn, liep hun lichaamstemperatuur zelfs vaak op tot boven de 40 graden Celsius.

Lees het volledige verhaal hier.

 

i watchers border online

Ken jij onze Innovation Watchers al? Wil je op de hoogte blijven van het nieuws op wetenschappelijk vlak, volg dan onze I-watchers op de voet !

Is NeW ook jouw jeugdbeweging? Bestel dan nu je pull of T-shirt, altijd leuk op uitstap of kamp!

Bestel nu!

p proef

Wetenschap doen ...

STEM site

© 2018 Natuur en Wetenchap vzw All Rights Reserved.