logoprofessor talles rechts
Onze leuke workshops

Natuur en Wetenschap biedt ook een gamma van workshops aan rond de thema's natuur, wetenschap en diversiteit. Ben je op zoek naar een leuke budgetvriendelijke activiteit voor je afdeling, klas of vereniging? Dan ben je bij ons op het juiste adres!

Onze leuke workshops

Heb jij ook kampkriebels?

Jaarlijks organiseert Natuur en Wetenschap diverse kampen, in binnen- en buitenland, voor jongeren vanaf 8 jaar.

Onze toffe kampen!

Wordt ook Kadervormer

Ben je 15 jaar of ouder en wil je meehelpen bij onze activiteiten, uitstappen, workshops of kampen? Meld je dan aan voor onze maandelijkse kadervorming.

Word jij onze supermoni?

Jeanne Devos

Zuster Jeanne Devos: deze indrukwekkende vrouw heeft haar leven toegewijd om de allerarmste te helpen. Zo zette zij zich in voor hulp aan de armen in de Indische sloppenwijken in Bombay. Geboren in Hageland met nog vier zussen. Ze heeft een tijd lesgegeven en ging trad pas tot een klooster toe toen zij al in de dertig was. Ze ging naar de Zuster Missionarissen van het Onbevlekte Hart van Maria. Geïnspireerd door Mahatma Gandhi wilde ze graag naar Indië toe om daar de mensen te helpen. Ze moest een lange tijd op haar visum wachten, deze tijd benutte ze echter goed door Logopedie te gaan studeren en specialiseerde zij zich in doven-en blindenonderwijs. In de jaren 60 kon zij dan eindelijk naar Indië. Door het contact met andere religies gaf ze haar oorspronkelijke doel van evangelisatie op omdat ze zich echt wilde concentreren op het helpen van de behoeftigen die ze daar in grote getallen tegen kwam. Ze gebruikte haar geloof wel als inspiratiebron. Ze wilde het hele systeem in Indië veranderen, zo werkte ze hard aan de bewustwording van kinderprostitutie en misbruik, tegen armoede en het kastenstelsel dat in Indië voorkomt. Jeanne Devos richtte de National Domestic WorkersMovement op, zij ontfermde zich over straatkinderen en misbruikt huispersoneel. Een inspirerende vrouw waar iedereen trots op mag zijn.

bron: https://www.stannah.be/nieuws/internationale-vrouwendag/

i watchers border online

Ken jij onze Innovation Watchers al? Wil je op de hoogte blijven van het nieuws op wetenschappelijk vlak, volg dan onze I-watchers op de voet !

p proef

Is NeW ook jouw jeugdbeweging? Bestel dan nu je pull of T-shirt, altijd leuk op uitstap of kamp!

Bestel nu!

Wetenschap doen ...

STEM site