logoprofessor talles rechts
Onze leuke workshops

Natuur en Wetenschap biedt ook een gamma van workshops aan rond de thema's natuur, wetenschap en diversiteit. Ben je op zoek naar een leuke budgetvriendelijke activiteit voor je afdeling, klas of vereniging? Dan ben je bij ons op het juiste adres!

Onze leuke workshops

Heb jij ook kampkriebels?

Jaarlijks organiseert Natuur en Wetenschap diverse kampen, in binnen- en buitenland, voor jongeren vanaf 8 jaar.

Onze toffe kampen!

Wordt ook Kadervormer

Ben je 15 jaar of ouder en wil je meehelpen bij onze activiteiten, uitstappen, workshops of kampen? Meld je dan aan voor onze maandelijkse kadervorming.

Word jij onze supermoni?

Marie Janson

Eerste vrouw in de Belgische Senaat Marie Janson: ze kwam uit een politieke familie, ze ging naar school bij Isabelle de Gatti de Gamond waar wij eerder in de artikel over gelezen hebben. Haar vader was Paul Janson en was een van de leidende figuren van de progressieve vleugel van de liberale beweging haar moeder was een onderwijzers bij Gatti de Gamond. Tijdens de eerste Wereld Oorlog was zij als maatschappelijk werkster werkzaam in 1921 werd verkozen in de gemeenteraad van haar woonplaats Sint-Gillis waar ze tot 1955 bleef. In 1921 verkozen om als gecoöpteerd senator te zetelen waardoor ze de eerste vrouw van België werd die hiertoe gekozen werd. Hier blijf zij tot 1958. Zij was een van de medestichters van het Socialilistische Vooruitzinde Vrouwen op en was ze lid van het Nationaal Comitée van socialiste vrouwen. Tijdens de tweede Wereld Oorlog was zij werkzaam in het beschermen van Joodse kinderen.

bron: https://www.stannah.be/nieuws/internationale-vrouwendag/

i watchers border online

Ken jij onze Innovation Watchers al? Wil je op de hoogte blijven van het nieuws op wetenschappelijk vlak, volg dan onze I-watchers op de voet !

p proef

Is NeW ook jouw jeugdbeweging? Bestel dan nu je pull of T-shirt, altijd leuk op uitstap of kamp!

Bestel nu!

Wetenschap doen ...

STEM site