logoprofessor talles rechts
Onze leuke workshops

Natuur en Wetenschap biedt ook een gamma van workshops aan rond de thema's natuur, wetenschap en diversiteit. Ben je op zoek naar een leuke budgetvriendelijke activiteit voor je afdeling, klas of vereniging? Dan ben je bij ons op het juiste adres!

Onze leuke workshops

Heb jij ook kampkriebels?

Jaarlijks organiseert Natuur en Wetenschap diverse kampen, in binnen- en buitenland, voor jongeren vanaf 8 jaar.

Onze toffe kampen!

Wordt ook Kadervormer

Ben je 15 jaar of ouder en wil je meehelpen bij onze activiteiten, uitstappen, workshops of kampen? Meld je dan aan voor onze maandelijkse kadervorming.

Word jij onze supermoni?

Onderzoekers van de Taxon Expeditions in Maleisië ontdekten een nieuwe soort waterkever en noemden hem naar de acteur Leonardo DiCaprio. Het diertje, dat amper drie millimeter groot is, werd ontdekt aan een waterval in Borneo. De officiële wetenschappelijke naam van het beestje luidt als volgt: 'Grouvellinus Leonardodicaprioi'. 

Het leverde een ietwat vreemd beeld op toen Leonardo DipCaprio zijn profielfoto op Facebook veranderde in een foto van een kever. Geen uitdaging, geen grap en nee, zijn account was ook niet gehackt. Wel was Leo gewoon heel blij en wou hij zijn vreugde delen. Naar aanleiding van de 20e verjaardag van DiCaprio's eigen goede doel, 'The Leonardo DiCaprio Foundation', kozen de wetenschappers zijn naam voor de nieuwe kever. Daarnaast is het ook een soort eerbetoon aan de acteur en al het harde werk dat hij verricht om de natuur te beschermen.

Het is echter niet de eerste keer dat een celebrity zijn of haar naam moet delen met een insect. Wanneer wetenschappers een nieuwe soort ontdekken, moeten ze het diertje uiteraard een naam geven. En daarvoor laten ze hun inspiratie vaak de vrije loop. Zo is de 'Scaptia Beyonceae', een soort paardenvlieg, genoemd naar Queen B omdat de vlieg bedekt is met zachte, goudkleurige haartjes en de wetenschapper het daarom een mooi eerbetoon aan de zangeres vond.

 

i watchers border online

Ken jij onze Innovation Watchers al? Wil je op de hoogte blijven van het nieuws op wetenschappelijk vlak, volg dan onze I-watchers op de voet !

p proef

Is NeW ook jouw jeugdbeweging? Bestel dan nu je pull of T-shirt, altijd leuk op uitstap of kamp!

Bestel nu!

Wetenschap doen ...

STEM site