header ctb original
header gehackt original
header evc original

Onze Missie, Visie en Waarden

 

Installeer nu onze NeW op Zak app

voor Android en Apple

QR code NEW APP original

scan nu de QR -code

 
‘Uitgestorven’ schildpad duikt weer op

‘Uitgestorven’ schildpad duikt weer op

Waar had hij zich verstopt? ‘Uitgestorven’ schildpad duikt na 113 jaar weer op!

Op het Galápagoseiland Fernandina is een schildpad gevonden waarvan gedacht werd dat ze uitgestorven was. De Fernandina-reuzenschildpad, zo genoemd omdat ze enkel op het eiland voorkomt, werd het laatst gezien in 1906. Tot een expeditie van natuurbeschermers deze week op een exemplaar stuitte...

Wetenschappers gingen ervan uit dat de soort verdwenen was door een vulkaanuitbarsting. Door enkele vondsten van uitwerpselen, sporen van beten en poten, en onbevestigde waarnemingen vermoedde de internationale natuurbeschermingsorganisatie IUCN dat er misschien toch nog enkele exemplaren rondliepen. Op de Galápagoseilanden leven meer dan tien ondersoorten van schildpadden, vaak slechts op één van de eilanden van de archipel, die sinds 1979 tot het wereldnatuurerfgoed van Unesco behoort.

Op de afgelegen Galápagoseilanden voor de kust van Ecuador ontwikkelde zich een heel bijzondere flora en fauna. Onder de soorten die er voorkomen, zijn ook zeeleguanen, galápagoslandleguanen en darwinvinken. Charles Darwin bezocht de eilanden in 1835. Veel van zijn denkwerk over het ontstaan van de soorten kwam daar vandaan.

bron: https://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20190220_04191936

i watchers border online

Ken jij onze Innovation Watchers al? Wil je op de hoogte blijven van het nieuws op wetenschappelijk vlak, volg dan onze I-watchers op de voet !

p proef

Wij zijn een erkende

STEM accademie

© 2024 Natuur en Wetenschap vzw All Rights Reserved. Voor vragen: webmaster@natuurenwetenschap.be