header ctb original
header gehackt original
header evc original

Onze Missie, Visie en Waarden

 

Installeer nu onze NeW op Zak app

voor Android en Apple

QR code NEW APP original

scan nu de QR -code

 
Waarom statistiek niet te vertrouwen is

Waarom statistiek niet te vertrouwen is

..en we haar toch gebruiken.

Onlangs verscheen het geweldige nieuwe boek van Ben Orlin met de titel ‘Wiskunde is overal‘ (Uitgeverij Lannoo). In het boek neemt hij de lezer mee op een meeslepende reis in de wonderlijke wereld van de wiskunde. En wij mogen je een voorproefje geven. Over de vraag welk hoofdstuk we wilden uitlichten, hoefden we daarbij niet lang na te denken. Het werd het hoofdstuk dat handelt over iets waar velen zich op de middelbare school vruchteloos het hoofd over hebben gebroken en dat – als we Orlin mogen geloven – totaal onbetrouwbaar is: statistiek.

“De interessantste kritiek op statistiek richt zich niet op de oneerlijkheid van de statisticus, maar op de wiskunde zelf,” aldus Orlin. “We kunnen de waarde van statistieken opkrikken door hun onvolmaaktheid te begrijpen, door te zien wat elke statistiek wil zeggen en wat ze doelbewust vergeet.” Hoogste tijd dus voor een lesje in statistiek (en haar serieuze tekortkomingen).

 

lees verder op scientas.nl

i watchers border online

Ken jij onze Innovation Watchers al? Wil je op de hoogte blijven van het nieuws op wetenschappelijk vlak, volg dan onze I-watchers op de voet !

p proef

Wij zijn een erkende

STEM accademie

© 2024 Natuur en Wetenschap vzw All Rights Reserved. Voor vragen: webmaster@natuurenwetenschap.be