Meld je nu aan om onze wekelijkse nieuwsbrief te ontvangen
Kijk regelmatig in je mailbox voor meer I-Watchers nieuws

  iwatchers intro

   

  Hey tof dat je ons gevonden hebt. Wij zijn de I-watchers, ook wel Innovation Watchers genoemd. We gaan voor jullie dagelijks op zoek naar weetjes en nieuwtjes over wetenschap, natuur, techniek en ruimtevaart. Wil je op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen, zet deze website, I-Watchers.be, bij je favorieten of meld je aan voor onze NeWs-brief.

   

   

  Vraag je je wel eens af of er ook bij ons een in de buurt een tsunami kan gebeuren? Wetenschappers beweren van wel. namelijk wanneer de Etna versneld in de Middellandse Zee zou verdwijnen, zou dat vreselijke gevolgen hebben. Het is al bekend dat de zuidelijke flank van de vulkaan Etna door de zwaartekracht de Middellandse Zee ingetrokken wordt, daar waar de andere flanken vrij stabiel blijven. 
  Meer over het onderzoek kan je lezen op https://www.scientias.nl/wetenschappers-waarschuwen-vulkaan-etna-kan-desastreuze-tsunami-veroorzaken/

  Wist je dat de jongen van de Diplodocidae dino totaal anders leefde dan zijn ouders? Hij at andere dingen maar wat vooral opvalt is dat hij in andere gebieden leefden dan zijn ouders. De Diplodocidae waren plantenetende dinosaurussen met zo’n kenmerkende lange nek. Onder meer de Diplodocus en tamelijk bekende Brontosaurus kunnen tot de Diplodocidae worden gerekend. Wetenschappers hebben de schedel onderzochte van een jong exemplaar en nu blijkt die schedels kenmerken te bevatten die bij de volwassen dino's niet voorkomen. 

  Meer weten? https://www.scientias.nl/jonge-brontosaurus-leidde-een-heel-ander-leven-dan-zijn-ouders/

  Neanderthaler in Polen

  Tijdens opgravingen in het zuiden van Polen hebben archeologen een paar jaar geleden een bonte mix aan botten gevonden. Er zaten niet alleen botten van dieren bij, maar ook mensachtigen. Onderzoek heeft nu uitgewezen dat het om een Neanderthaler gaat  die naar schatting 115.000 jaar geleden leefde. Dat zijn dan ook meteen de oudste botten die ooit in Polen gevonden werden. 

  Meer weten: https://www.scientias.nl/resten-van-zeer-onfortuinlijke-neanderthaler-ontdekt-in-polen/

   

  Noordpool van Ontoegankelijkheid

  Star-Trek fans horen het vaak genoeg: To boldly go where no-one has gone before… maar dat gaan ze nu ook echt proberen op de Noordpool van Ontoegankelijkheid. Er is namelijk een stukje Noordpool waar nog nooit een mens geweest is. Velen hebben het geprobeerd, maar nog nooit is er iemand in geslaagd om daatdwerkelijk op dat stukje Noordpool te komen. Een nieuwe poging wordt volgend jaar gedaan. Wie weet lukt het dit team wel?

  meer weten? https://www.scientias.nl/nieuwe-poolexpeditie-gaat-waar-nog-nooit-iemand-is-geweest/

  Pagina 1 van 11

  © 2018 Natuur en Wetenchap vzw All Rights Reserved.