logoprofessor talles rechts

Onze leuke workshops

Natuur en Wetenschap biedt ook een gamma van workshops aan rond de thema's natuur, wetenschap en diversiteit. Ben je op zoek naar een leuke budgetvriendelijke activiteit voor je afdeling, klas of vereniging? Dan ben je bij ons op het juiste adres!

Onze leuke workshops

Heb jij ook kampkriebels?

Jaarlijks organiseert Natuur en Wetenschap diverse kampen, in binnen- en buitenland, voor jongeren vanaf 8 jaar.

Onze toffe kampen!

Wordt ook Kadervormer

Ben je 15 jaar of ouder en wil je meehelpen bij onze activiteiten, uitstappen, workshops of kampen? Meld je dan aan voor onze maandelijkse kadervorming.

Word jij onze supermoni?

logo

NeW-s brief

Meld je nu aan om onze wekelijkse nieuwsbrief te ontvangen

Goedkope zonnecellen van perovskiet liggen straks misschien wel bij jou op het dak. Perovskieten zijn namelijk goedkoop in vergelijking met andere materialen. Een nadeel van zonnecellen van perovskiet is dat ze nog niet uitvoerig zijn getest op stabiliteit. Toch stijgt de efficiëntie van de perovskiet-cellen, dus langzaam maar zeker komen we er.

Het rendement van een zonnecel van perovskiet neemt af naarmate het oppervlak van een cel groter is. Toch hebben ingenieurs van de universiteit van New South Wales in Sydney nu een zonnecel ontwikkeld met een oppervlak van zestien vierkante centimeter. Deze cel heeft een rendement van 12,1%, wat een record is. Daarnaast produceerden de ingenieurs een kleinere variant met een oppervlak van 1,2 vierkante centimeter en een rendement van 18%.

“Dit is een interessant onderzoeksgebied”, vertelt wetenschapper Anita Ho-Baillie. “Perovskieten kwamen in 2009 vanuit het niets met een rendement van 3,8%. Sindsdien zijn er veel verbeteringen doorgevoerd. Ik denk dat we over een jaar op een rendement van 24% zitten.”

Lees meer op SCIENTAS

primi sui motori con e-max