Onderzoekers ontrafelen geheimen van 3.500 jaar oude mummie: Egyptische farao Amenhotep I digitaal uitgepakt

  De doeken waarin de farao zit opgeborgen, zijn immers versierd met bloemenslingers en bovendien is het masker ingelegd met stenen. Aangezien die nog in perfecte staat verkeren, willen de onderzoekers daar absoluut geen schade aan toebrengen.

  Volgens Sykora is dat ook de reden waarom de mummie al die jaren zo goed bewaard is gebleven. "Toen onderzoekers de mummie ontdekten,  was ze helemaal bedekt met bloemenkransen. En dat is bijzonder aangezien die dingen meestal niet bewaard worden. Omdat het over zo'n mooie collectie ging, hebben wetenschappers toen besloten om de mummie niet te vernielen."

  En dat bleek een zegen te zijn voor het recente onderzoek. Om erachter te komen wat er achter de windels verscholen zit, hoefden de wetenschappers de mummie niet te beschadigen aangezien ze een beroep konden doen op moderne technologie.

  Wetenschappers maakten een 3D-CT-scan van Amenhotep I. Op die manier konden ze de farao naar eigen zeggen in ongeëvenaard detail bestuderen zonder enig risico op vernieling.

  Bekijk de bevindingen van de wetenschappers op https://www.vrt.be/vrtnws/nl/2021/12/28/onderzoekers-ontrafelen-geheimen-van-3-500-jaar-oude-mummie-egy/

  ©2023 Natuur en Wetenchap vzw All Rights Reserved.