Walvis sterft door plastic zakken

    In het zuiden van Thailand is een walvis gestorven nadat hij meer dan 80 plastic zakken had ingeslikt. Dierenartsen ondernamen nog een poging om het zoogdier te redden, maar dat mocht niet baten. 

    Thailand is één van de landen die de meeste plastic zakken gebruiken. Elk jaar gaan er daardoor honderden zeedieren dood die bij de drukke stranden van het land leven. Een jonge mannelijke walvis is het jongste slachtoffer dat zieltogend werd aangetroffen bij de grens met Maleisië, preciseerde het ministerie van Zeewezen en Kustrijkdommen op zijn Facebook-pagina. Een ploeg van veeartsen trachtte de walvis te redden, maar uiteindelijk is hij gisteren gestorven, zo staat in het bericht.

    Volgens de autopsie had het dier 80 plastic zakken in de maag die ongeveer 8 kilogram wogen, benadrukte het ministerie. De walvis spuwde tijdens de reddingsoperatie vijf plastic zakken uit.

    300 zeedieren
    Door de zakken kon het dier geen voedsel meer binnen nemen, verklaart Thon Thamrongnawasawat, bioloog aan de universiteit Kasetsart in Bangkok. Minstens 300 zeedieren, waaronder walvissen, zeeschildpadden en dolfijnen, sterven elk jaar in de Thaise wateren nadat ze plastic hebben ingeslikt, preciseerde de bioloog.

    Bron: https://nieuws.vtm.be/walvis-sterft-met-80-plastic-zakken-maag

     

    ©2024 Natuur en Wetenchap vzw All Rights Reserved.