logo dvdb

    Heel wat organisaties zetten biodiversiteit in de kijker rond de internationale dag van de biodiversiteit (22 mei). Hier vind je een chronologisch overzicht van enkele activiteiten voor het brede publiek:

    Op zondag 15 mei kan je joggen in de Plantentuin van Meise. Je steunt bovendien een goed doel voor biodiversiteit: een deel van de opbrengst gaat naar het Virunga Park in Congo, waar o.a. berggorilla's in het wild beschermd worden. Meer info: www.meelopersmeise.be.

    Op zaterdag 21 mei trapt de Limburgse Koepel voor Natuurstudie (LIKONA) 'De 25 uur Natuur' af. Nachtvlinders vangen in het donker, vogels spotten bij het krieken van de dag, lieveheersbeestjes zoeken of natuurkiekjes schieten: op elk moment van de dag of nacht heeft de natuur zoveel moois te bieden. Meer info: www.limburg.be/de25uurnatuur.

    Op zondagnamiddag 22 mei kan je op de zorgboerderij Meander in Kapellen terecht voor de Marktdag Natuur & Welzijn. Bezoekers kunnen er stands bezoeken van concrete projecten zoals het aanleggen van zorgtuinen rond zorgcentra, van rolstoelpaden en prikkelpaden in natuurgebied, of wandelen en werken met kwetsbare groepen in de natuur. Meer info: www.natuurpunt.be/marktdag.

    Op vrijdag 27 mei organiseren het ziekenhuis van Charleroi en de universiteit van Gembloux een studiedag over biodiversiteit en gezondheid. Bedoeling is om de relatie tussen biodiversiteit en gezondheid onder de loep te nemen en een groene en gezonde omgeving te creëren voor de patiënten. Meer info: http://biodiversante.be.

    Op zondag 29 mei staat de traditionele Dag van het Park op het programma. Onder het motto "Het park, gelukkig dichtbij" wordt ingezoomd op de nabije natuur. Uiteraard worden er weer tal van activiteiten georganiseerd op meerdere locaties. Meer info: www.dagvanhetpark.be.

    Ook op zondag 29 mei organiseert Bastogne het Salon Natuur Toegelaten in het kader van het gemeentelijke plan voor de ontwikkeling van natuur. Op het programma o.a. info- en animatiestands, conferenties, expo’s en demonstraties. Meer info: www.bastogne.be.

    Van maandag 30 mei tot zondag 5 juni serveert de Week van de Bij een restaurant voor onze noeste zoemers. Deze organisatie van het Departement Leefmilieu, Natuur en Energie is aan zijn derde editie toe en hanteert dit jaar het thema "Maak van je tuin een restaurant voor bijen". Op 29 mei wordt in De Vroente (Kalmthout) de aftrap gegeven met het Feest van de Bij. Meer info: www.weekvandebij.be.

    Van maandag 30 mei tot vrijdag 3 juni organiseert de Europese Commissie haar Groene Week. Met als motto "Investeren voor een groenere toekomst" worden oplossingen gezocht voor een duurzame groei in Europa. Meer info: www.greenweek2016.eu.

    Tijdens het weekend van 4 en 5 juni staan Ecotuindagen van Velt op het programma. Talrijke ecologische tuinen, moestuinen, siertuinen en boomgaarden geven hun geheimen prijs. Tuinliefhebbers kunnen zich laten inspireren en informeren over een pientere en gezonde manier van tuinieren. Meer info: www.velt.nu.

    Op zondag 5 juni staat in Brussel het Groot Milieufeest op het programma. Naast tal van horecastands die ambachtelijke, lokale seizoensproducten aanbieden is er animatie voor groot en klein, muziek, straattheater... Meer info: www.leefmilieu.brussels.

    Al deze activiteiten dragen bij tot de sensibilisering van het brede publiek over biodiversiteit.
    Wie aan de slag wil, kan terecht op
    www.1001voorbiodiversiteit.be (voor bijen op www.levedebijen.be).

     

    ©2024 Natuur en Wetenchap vzw All Rights Reserved.