"Vliegende draak" vast boven IJsland

    NASA legt spectaculaire "vliegende draak" vast boven IJsland. Het Amerikaanse ruimtevaartagentschap NASA heeft een unieke foto van het noorderlicht gepubliceerd. Boven IJsland werd een "vliegende draak" gespot. Al snel valt op dat de draak zijn vleugels spreidt, terwijl de tong uit zijn bek hangt. NASA heeft het over de "dragon aurora", het drakenpoollicht. Vorige maand ontwikkelde die draakvormige aurora zich in de lucht. Ze werd vastgelegd door Jingyi Zhang en Wang Zheng.

    Elektrische deeltjes

    Het noorderlicht is een lichtshow, gegeven door de zon. Er worden door de zon namelijk elektrisch geladen deeltjes verzonden. De aarde is magnetisch en probeert daarom deze deeltjes aan te trekken. Sommige deeltjes komen in de atmosfeer terecht en botsen met elektrische deeltjes die zich al in de atmosfeer bevinden. Door die botsing tussen de verschillende deeltjes ontstaan er gassen, die geven licht. Die gassen hebben allemaal zo hun eigen kleur, waardoor een heel kleurenfestival in de lucht te zien is. 

    Verrassend

    Het is vrij bijzonder dat in deze tijd van het jaar vlekken op de zon verschijnen. Daarom noemt de NASA dit plaatje erg verrassend. Er is een heldere, koude, wolkeloze nacht nodig om dit plaatje te schieten. De NASA meldt dat het verschijnsel hoogstwaarschijnlijk ook nog geluid heeft gemaakt. "Maar als mensen het poollicht zien, horen ze meestal niets omdat het zachte geluid alleen hoorbaar is vanaf een hoogte van ongeveer 70 meter." Onderaan de indrukwekkende foto is de moeder van de fotograaf te zien. Zij liep op het verschijnsel af om het “monster te spotten”.

     

     

    ©2024 Natuur en Wetenchap vzw All Rights Reserved.