Tientallen overbodig geworden satellieten hebben de afgelopen decennia een laatste rustplaats gevonden in het meest afgelegen deel van de Stille Oceaan. Ook satellieten hebben het eeuwige leven niet. Op een gegeven moment raakt hun brandstof op. Of komen er satellieten die beter zijn en de oude dus overbodig maken. En dan zit je als bedrijf of ruimtevaartorgansiatie opeens met een overtollig geworden satelliet in je maag. Wat moet je daar nu mee beginnen?

    Laat maar hangen
    De overbodige satelliet gewoon ‘laten hangen’ is geen optie. Want vroeg of laat zal deze toch stuurloos raken. En dan is de kans groot dat deze in botsing komt met één van de vele andere satellieten in een baan rond de aarde. Wat moet je dan met zo’n overbodige satelliet beginnen? Er zijn twee opties.

    De opties
    De eerste optie is zorgen dat de satelliet dieper de ruimte in gaat. De satelliet nestelt zich dan in een baan die ongeveer 321 kilometer verder van de aarde verwijderd is dan de meest afgelegen actieve satellieten in een baan rond onze planeet. De andere optie: de satelliet (gecontroleerd) op de aarde neer laten storten.

    meer info kan je lezen op :https://www.scientias.nl/treurigste-deel-stille-oceaan-begraafplaats-ruimtevaartuigen/

    ©2024 Natuur en Wetenchap vzw All Rights Reserved.