Pigeon Air Patrol - Duiven met een missieDuiven met een rugzakje dat de luchtkwaliteit meet. Dat klinkt als een sciencefiction Disneyfilm. Zo ziet het project Pigeon Air Patrol er eigenlijk ook uit, maar het is een serieuze aangelegenheid. Duiven met een missie dus!

    "Luchtvervuiling is een groot schandaal. Een gezondheids- én milieuschandaal voor mensen... en duiven. We maken het ontzichtbare zichtbaar", zegt initiatiefnemer Pierre Duquesnoy, die met zijn idee het Londen Design Festival won, in The Guardan. Het Pigeon Air Patrol-project wil dus naast inzichtelijk maken hoe vervuild de lucht is, vooral bewustzijn creëren voor het probleem. Per jaar zouden in Groot-Brittannië zo'n 9.500 mensen sterven aan de vervuilde lucht in Londen. Dat bleek vorig jaar uit een studie van het King's College in Londen. 

    Duquesnoy: "We hebben het vaak over luchtvervuiling in Peking of andere steden, maar er zijn dagen in het jaar dat de vervuiling in Londen groter is dan in Peking.". De duiven zijn te volgen via Twitteraccount @PigeonAir.

    Bronnen:

    volkskrant.nl
    http://www.demorgen.be/wetenschap/duiven-met-rugzakjes-meten-luchtkwaliteit-londen-b4466133/

    ©2024 Natuur en Wetenchap vzw All Rights Reserved.