Apenstreken in het KBIN

Apenstreken in het KBIN

APENSTREKEN, een expo voor grote en kleine (pri)maten!

Dring door tot in het hart van de jungle en ontdek de uitbundige leefwereld van maar liefst zestig verschillende primaten. Sta oog in oog met de mannetjesgorilla, observeer de orang-oetan, ga op zoek naar de allerkleinste primaat – de dwergmuismaki – of bewonder hoe vindingrijk de chimpansee termieten vangt! Begrijp hoe apen zich verplaatsen, wat ze eten, hoe ze communiceren en op mekaar reageren. De mens leeft moeilijk samen met andere primaten. Wat kunnen we doen om de zwaar bedreigde apen te beschermen?

APENSTREKEN brengt zestig prachtig opgezette exemplaren* bijeen, met adembenemende foto’s, filmpjes en interactieve schermen. Een expo voor alle leeftijden, waarkinderen ook zelf de aap kunnen uithangen! Voor de jonge natuurliefhebbers: WWF Rangerclub biedt een spelboekje aan (gratis te verkrijgen aan de ingang van de expo) en met een wedstrijd kan je superprijzen winnen.

* De collectie opgezette dieren werd speciaal voor deze tentoonstelling samengesteld. (Alle dieren zijn een natuurlijke dood gestorven). Een rondreizende tentoonstelling van de National Museums Scotland in samenwerking met Nomad Exhibitions

APENSTREKEN is nog te bezoeken tot zondag 26/08/2018. Voor meer info en prijzen surf je naar www.natuurwetenschappen.be

© 2024 Natuur en Wetenschap vzw All Rights Reserved. Voor vragen: webmaster@natuurenwetenschap.be