Installeer nu onze NeW op Zak app

voor Android en Apple

QR code NEW APP original

scan nu de QR -code

 

Wiglo's en bonentipi's

Iedereen heeft soms een plekje voor zichzelf nodig. Kleine tuintjes lenen zich meestal niet om een echte wilgenhut (wiglo) te bouwen of struiken zo aan te planten dat ze een struikhuisje vormen, maar een bonentipi neemt maar een miniplekje in beslag.

Zo bouw je een bonentipi

Zo bouw je een bonentipi - Joeri CortensKies minstens 3 (liefst meer) lange takken van 2 meter lang en plaats die zoals een indianentent tegen mekaar. Maak de takken bovenaan vast met een sterke knoop. Aan de voet van de takken plant je vanaf half mei per tak 5 klimbonen die omhoog zullen groeien. Je kan horizontale draadjes spannen voor een extra dichte begroeiing. In de zomer heb je dan een fantastische levende hut. Je bonentipi is ook een prima schuilplaats voor dieren, nectar voor vlinders en bijen. 

Zo bouw je een wilgenhut

Zo bouw je een wilgenhut - Foto: Joeri CortensDe winter is de perfecte periode om knotwilgen te knotten. De takken die van die bomen gehaald worden, kan je gebruiken om een huisje te bouwen. Om gemakkelijk je wilgenhut te maken, gebruik je verse takken of bewaar je ze met hun voeten in het water.

Ga aan de slag met het gedetailleerde stappenplan uit het gratis e-boek van Natuurpunt. Vraag het aan en download onmiddellijk deze tuingids vol ideeën en praktische tips.
M
eer info op: https://www.natuurpunt.be/pagina/maak-een-bonentipi-wilgenhut

© 2024 Natuur en Wetenschap vzw All Rights Reserved. Voor vragen: webmaster@natuurenwetenschap.be