header ctb original
header gehackt original
header evc original

Onze Missie, Visie en Waarden

 

Installeer nu onze NeW op Zak app

voor Android en Apple

QR code NEW APP original

scan nu de QR -code

 

 

Stel je voor: je bent op kamp (of een activiteit) met een groepje 10-jarigen. Jullie gaan een dagje naar Oostende en jullie lopen allemaal over het strand. Opeens gaat de tijd heel langzaam waarbij 1 seconde wel een eeuwigheid lijkt te duren. De visuele prikkels van de zon, de zee, het strand, de dijk, de groep kinderen waarvoor jij zorgt dat ze een ongelofelijk tof kamp hebben, die ene mooie begeleid(st)er en je dag kan niet meer stuk. Alles lijkt perfect, alles lijkt zoals je het je al lang hebt voorgesteld.

In al die perfectie en schoonheid stelt kleine Robbe je plots enkele vragen in de trend van: “Pieteuhr…wat is dat voor een schelp?” of van “Saraah, wat voor een vis is dit?” of nog erger “Bjoreuhn…we zijn verloren gelopen en we komen nooit aan bij de kabouterberg”…
HEEEEEEEEEEEEEEEEEEELLLLLLLUUUUUUUUUUUPPP!!!!!!!!!!!!!!

Iedereen kent ook die kinderen die …”Ik verveel mij”.

Al die perfectie en je ideaalbeeld van een begeleider lijkt te wankelen. Maar geen nood…voordat je aan zulke opdrachten begint zorgen wij ervoor dat je een degelijke achtergrond hebt waardoor je heel stevig in je schoenen staat als je op kamp of op een activiteit gaat.

Met andere woorden: Jij bent SUPERMONI. Een supermoni heeft enkele belangrijke kenmerken.

  • Je bent flexibel (letterlijk en figuurlijk)
  • Je bent geen watje
  • Je bent niet bang van kinderen
  • Je bent bereid om wat vrije tijd te investeren
    in het geluk van kinderen
  • Je kan tegen kritiek maar je kan ook tegen complimenten
  • Je bent bereid om wat bij te leren over de natuur en over de wetenschappen
  • Je bent…pffffff, veel teveel om op te noemen

Spreekt dit alles je aan? Probeer het eens uit en volg onze kadervorming !!!!!!


Waarom kadervorming volgen?

Door het volgen van die kadervormingen maak je contact met jouw leeftijdgenoten (16+). Zo verruim je ook je grenzen en bouw je je vriendenkring verder uit. Verder leer je veel bij over de natuur en over de wetenschappen.

SAAI ?????? ECHT niet!!! …al onze kadervormingsverantwoordelijken brengen deze materie op een ultra speelse en leuke manier. Ofwel lach je eens met een grapje van Didi, of je pest Bart M ofwel saboteer je de presentatie van Bjorn maar in ieder geval valt er altijd wel iets leuks te doen.

Tijdens een van die kadervormingen ga je zelf een wetenschappeleuke activiteit in elkaar knutselen voor kleine kinderen. Tijdens het in elkaar knutselen ga je in overleg met je collega’s en zorg je samen met de anderen dat die kindertjes een leuke en leerrijke dag of weekend hebben. Maar denk erom…je zal ook moeten koken…kamerindelingen maken…reservaties doen van activiteiten…

Durf jij dit aan?

kadervorming-NeW

NATUURLIJK want jij wordt een SUPERMONI !!!!!!!!

Het mooie aan het volgen van die kadervormingen is dat je kortingsbronnen krijgt. Met deze kortingsbonnen kan je zelf goedkoper mee op een binnen – of buitenlands kamp. Tof he???!!!!

Na het volgen van een aantal kadervormingen ga je voor het brevet hulpmonitor en in een later stadium het brevet monitor. Als je deze brevetten in handen hebt, ben je helemaal klaar om alleen of samen met een aantal collega’s een activiteit of een kamp in goede te leiden en kan je je verantwoordelijkheid nemen.

Dus…wij willen JOUW op kadervorming.

Voor meer info kan je steeds op het secretariaat terecht:

Tel/Fax: 016.53 73 75 of via secretariaat@natuurenwetenschap.be 


 

Een greep uit wat we er al hebben op zitten:

EHBO en CPR-cursus, hoe omgaan met groepen, hoe natuurspelen en orientatielopen organiseren, wat met drugs en alcohol in de groep, hoe voorkom je pesten, ecologie van water, bossen en heide ... , veldbiologische technieken, vleermuizen, reptielen en amfibieën, roofvogels, uilen en braakballen, studie van aquatische biotopen van Zwarte Beek, bos- en bodemecologie met bijzondere aandacht voor mieren en spinnen, gedrag van dieren: ongewervelden, kauwen, bonobo's en mensen, de Vlaamse overheid en haar milieubeleid: kennismaking met Vlaamse landmaatschappij en regionale landschappen, zwammen, fossielen, weerkunde, koken op kamp, groepsdynamica, sterrenkunde en nog veel meer ...


 

Klik hier om de kadervormingsvoorwaarden te lezen.


i watchers border online

Ken jij onze Innovation Watchers al? Wil je op de hoogte blijven van het nieuws op wetenschappelijk vlak, volg dan onze I-watchers op de voet !

p proef

Wij zijn een erkende

STEM accademie

© 2024 Natuur en Wetenschap vzw All Rights Reserved. Voor vragen: webmaster@natuurenwetenschap.be