Aanmelden voor kampen

Je kan alleen inschrijven voor een kamp via de officiële weg en dat is via ons inschrijvingsformulier.

Telefonisch kan je van maandag tot vrijdag terecht op 016/53.73.75 of via mail op secretariaat@natuurenwetenschap.be

Installeer nu onze NeW op Zak app

voor Android en Apple

QR code NEW APP original

scan nu de QR -code

Kampen

kampkriebels

Op avontuur

Jaarlijks organiseert Natuur en Wetenschap vzw diverse kampen, in binnen- en buitenland, voor jongeren vanaf 6 jaar. Tijdens onze kampen blijven onze thema's natuur en wetenschap centraal staan, maar dat wil zeker niet zeggen dat onze kampen saai zijn, integendeel! Vaak doen we op onze kampen spannende en ontspannende uitstappen, toffe workshops en coole activiteiten. Zo gaan we bijvoorbeeld zwemmen, doen we een via ferrata, duiken een grot in of bezoeken interessante steden als Boedapest of Londen. Kortom alles behalve saai en je zal je gegarandeerd geen minuut vervelen tijdens onze kampen.

We organiseren kampen in april, juli en augustus. Meer informatie kan je vinden via de links bovenaan.

Nog even dit!

  • Al onze prijzen die op deze site vermeld staan zijn ledenprijzen. Natuurlijk kunnen niet-leden ook mee met ons op kamp. Hiervoor dien je enkel het lidgeld van 8 euro extra te betalen, zodat je opgenomen kan worden binnen onze werking en onze verzekering. 
  • Je kan alleen inschrijven voor een kamp via de officiële weg en dat is op ons secretariaat. Telefonisch kan je van maandag tot vrijdag terecht op 016/53.73.75 of via mail op secretariaat@natuurenwetenschap.be of via ons inschrijvingsformulier
  • Je bent pas definitief ingeschreven na het ontvangst van het voorschot. Zorg er dus voor dat je dit na inschrijving zo snel mogelijk overmaakt om je plaats veilig te stellen. 
  • Neem bij inschrijving voor een van onze kampen ook nog even onze annulatieregeling voor kampen door aub.
Passo Tonale

Dit kamp is vol, er is een reservelijst

We verblijven een week in de prachtige regio van Passo del Tonale in Italië. Het is de ideale plaats om te skiën en te snowboarden natuurlijk maar ook om prachtige natuurwandelingen op hoogte te maken. En natuurlijk alleen maar toffe en gezellige avondactiviteiten. Zie dit allemaal zitten en heb je zin voor dit avontuur? Schrijf je dan snel in! Inbegrepen in de reis: verplaatsing met de bus, volpension in Piandineve 4*hotel, meerpersoonskamers met douche en toilet, ski-of snowboardles (2 x 2 uur per dag - Nederlandstalige instructeurs), skipas voor 6 dagen, avondactiviteiten, * basic carve ski-en snowboardmateriaal, ski-of snowboardschoenen en de reisverzekering

Rondje Hongarije

Dit jaar hebben we gekozen om een rondreis te maken in ons mooie Hongarije. Vanuit Boedapest vertrekt onze ontdekkingstocht door het noorden en het oosten van Hongarije. We bezoeken er de steden Eger, Lillafüred en Miskolc, we gaan zwemmen in een grot, bezoeken natuurlijke zoutbaden en maken prachtige natuurwandelingen. Tijdens onze reis ontdekken we oude Hongaarse culturen en folklore en we bezoeken het Festival van de Voorvaderen. We ronden ons kamp af met enkele dagen aan het Balaton en een bezoek aan Boedapest.Kom jij met ons mee op ontdekking?

Albanië en Montenegro - geannuleerd

Ben je op zoek naar avontuur, natuur en cultuur? Heb je zin om een onvergetelijk avontuur te beleven? Stop met zoeken want dan is dit kamp echt iets voor jou !! Op onze ontdekkingsreis door Albanië en Montenegro staan op het programma : diepzeeduiken, via ferrata, natuurparken, watervallen, kastelen, Tirana, de Ebu Bekr moskee, Dubrovnik ….. Kortom, te veel om op te noemen. Bovendien worden op onze roadtrip naar Albanië en Montenegro de omringende landen doorkruist. Twijfel dus niet en schrijf je vandaag nog in.

Londen - DATUM GEWIJZIGD!

Ben jij 13 jaar of ouder en zie jij verkenning in Londen wel zitten? We verblijven in groepjes van 2, 3 of 4 bij gastgezinnen en ontdekken elke dag een stukje van Londen met o.a. een bezoek aan The Dungeon (lekker griezelen), de mummies in het British Museum, de prachtige tuinen van Kew-gardens, Natural History Museum, Houses of Parliament, Big Ben, Trafalgar Square, Buckingham Palace en de aflossing van de koninklijke wacht, de markt op Covent Garden, Piccadilly Circus, musical, … Kortom, een onvergetelijke week met leeftijdsgenoten!

Voeren

De Voerstreek is een van de mooiste streken van Limburg en nodigt uit tot prachtige wandelingen, We gaan zeker mergel kappen, zwemmen in een subtropisch zwemparadijs, spookachtige avondzoektocht, avonturen beleven, verloren lopen, een bezoek brengen aan een forellenkwekerij, bezoek aan een boerderij, allerlei toffe spelletjes op kamp en nog veel meer. Kortom we maken er een feestweek gevuld met puur avontuur.

Ben jij 13 jaar of ouder en zie jij een week kamp in het Zwarte Woud (Duitsland) wel zitten? We zetten onze tenten op op de camping en van daaruit gaan we op ontdekking op dit prachtige gebied. We doen een mix van activiteiten. We gaan wandelen, zwemmen en stadjes bezoeken, maar ook een heuse rodelbaan en op ontdekking in prachtige natuurparken staan op de agenda ... En we sluiten het kamp af met een dagje Europark, een van de mooiste attractieparken van  Duitsland.
Kom jij met ons mee op avontuur?

Mountain Adventure

Dit kamp is vol, er is een reservelijst

2en jij veertien jaar of ouder en hou je er van om de adrenaline door je lichaam te voelen stromen? 26ie jij een actief kamp vol outdoor uitdagingen in de prachtige bergen wel zitten? 19chrijf je dan in voor ons kamp. 23e vullen onze dagen voornamelijk met via ferrata’s, canyoning, het maken van fantastische natuurwandelingen, en nog meer toffe outdoor activiteiten. 11om jij mee op avontuur?

Zweden Survival

9-daagse kano-survivaltocht doorheen de ongerepte natuur van Zweden, waarbij alles wordt meegenomen in de kano. Elke dag zal je de basisprincipes leren van hoe je moet overleven in de vrije natuur. Heb je altijd eens een schuilplaats willen bouwen, vuur leren maken, water willen vergaren of dierenvallen leren opzetten? Kan jij bovendien genieten van een kampvuur, een prachtige sterrenhemel en een leuke groepssfeer? Zie je dit allemaal zitten, is je conditie op peil, ben jij een goede zwemmer en heb je zin voor avontuur en survival? Aarzel dan nieT want dan zijn wij op zoek naar jou :-)

Toverkollen

Zit jij in het 5de of 6de leerjaar en hou je van toveren, magie en chemie? Dan moet je je zeker inschrijven voor dit kamp op De Hoge Rielen in Kasterlee. Het programma begint 's avonds en staat centraal rond wetenschappen met heel veel fantasie. We gaan papier scheppen, raketten afschieten en allerlei toffe dingen knutselen. We doen diverse workshops, gaan zwemmen en spelen levende stratego. Er is een nachtwandeling in de bossen, een kampvuur met griezelverhalen en een spetterende afscheidsfuif. Kom jij mee doen?

© 2022 Natuur en Wetenschap vzw All Rights Reserved. Voor vragen: webmaster@natuurenwetenschap.be