logoprofessor talles rechts
Onze leuke workshops

Natuur en Wetenschap biedt ook een gamma van workshops aan rond de thema's natuur, wetenschap en diversiteit. Ben je op zoek naar een leuke budgetvriendelijke activiteit voor je afdeling, klas of vereniging? Dan ben je bij ons op het juiste adres!

Onze leuke workshops

Heb jij ook kampkriebels?

Jaarlijks organiseert Natuur en Wetenschap diverse kampen, in binnen- en buitenland, voor jongeren vanaf 8 jaar.

Onze toffe kampen!

Wordt ook Kadervormer

Ben je 15 jaar of ouder en wil je meehelpen bij onze activiteiten, uitstappen, workshops of kampen? Meld je dan aan voor onze maandelijkse kadervorming.

Word jij onze supermoni?

Marguerite Legot

Eerste Vrouwelijk Minister Marguerite Legot: niet alleen was zij de eerste vrouwelijke minister van België, ook de eerste vrouwelijke minister van staat. Ze begon haar carrière als doctor in de rechten, en was van beroep advocate. Ze heeft ook lesgegeven en was professor burgerlijk recht en grondwettelijk recht in de sociale school van de KAV. Frappant is dat toen zij in 1946 verkozen werd, de vrouwen in België nog steeds niet mochten stemmen. Zij was secretaris van de kamer van 1953 tot 1958, en had van 1958 tot 1961 een zetel in het Europees Parlement. Van 1965 tot 1968 was zij minister van het Gezin en Huisvesting waardoor zij de eerste vrouwelijke minister van België werd. In 1974 werd ze dan verkozen tot Secretaris van de Staat, ook was zij lid voorzitter of ondervoorzitter van allerlei vrouwen en gezin organisaties. Zoals het boek die haar zoon over haar leven heeft geschreven haar omschrijft: “Marguerite De Riemaecker-Legot: een opmerkelijke vrouw” was zij zeker een opmerkelijke vrouw.

bron: https://www.stannah.be/nieuws/internationale-vrouwendag/

i watchers border online

Ken jij onze Innovation Watchers al? Wil je op de hoogte blijven van het nieuws op wetenschappelijk vlak, volg dan onze I-watchers op de voet !

p proef

Is NeW ook jouw jeugdbeweging? Bestel dan nu je pull of T-shirt, altijd leuk op uitstap of kamp!

Bestel nu!

Wetenschap doen ...

STEM site