header ctb original
header gehackt original
header evc original

Onze Missie, Visie en Waarden

 

Installeer nu onze NeW op Zak app

voor Android en Apple

QR code NEW APP original

scan nu de QR -code

 
de koraalduivel soms zijn soortgenoten opeet!

de koraalduivel soms zijn soortgenoten opeet!

Zoals zijn naam doet vermoeden, leeft de koraalduivel bij een koraalrif. Overdag houdt hij zich rustig, maar ’s avonds gaat hij op boevenpad. De hele nacht is hij op jacht naar eten, zoals kleine vissen, mosselen, garnalen en krabbetjes. Komt één van hen te dichtbij? Dan – PATS – klapt de koraalduivel zijn grote vinnen naar achter en schiet hij eropaf. Hap!

Ook al leeft de koraalduivel het liefst alleen, soms gaat hij met een groep op jacht. Door op een speciale manier met zijn vinnen te flapperen weet een andere koraalduivel dat hij samen wil jagen. Of ze omcirkelen in een groep hun slachtoffers en drijven die voorzichtig bij elkaar door hun grote vinnen te spreiden. Laat het feestmaal maar beginnen!

De koraalduivel is voor sommige andere vissen een lekker hapje. Vandaar die achttien giftige stekels op zijn rug met daarin een supersterk gif. Als de stekels de huid van een ander dier raken, stroomt het gif het lichaam van het slachtoffer binnen. Dat doet vreselijk veel zeer en is soms zelfs verlammend.

https://www.natgeojunior.nl/weetjes/wat-eet-een-koraalduivel/

i watchers border online

Ken jij onze Innovation Watchers al? Wil je op de hoogte blijven van het nieuws op wetenschappelijk vlak, volg dan onze I-watchers op de voet !

p proef

Wij zijn een erkende

STEM accademie

© 2024 Natuur en Wetenschap vzw All Rights Reserved. Voor vragen: webmaster@natuurenwetenschap.be