header ctb original
header gehackt original
header evc original

Onze Missie, Visie en Waarden

 

Installeer nu onze NeW op Zak app

voor Android en Apple

QR code NEW APP original

scan nu de QR -code

 
Antarctica is het enige continent waar geen reptielen leven

Antarctica is het enige continent waar geen reptielen leven

Antarctica is de grootste woestijn ter wereld! Een gebied wordt namelijk een woestijn genoemd als er minder dan 200 millimeter regen per jaar valt. In Nederland valt ongeveer 800 millimeter regen per jaar. Naast zand- en ijswoestijnen bestaan er ook leemwoestijnen en zoutwoestijnen: vlaktes van opgedroogde klei of zoutwater.

Een mens kan ongeveer een maand zonder eten, maar houdt het zonder drinken slechts drie dagen vol! Dat is lastig in een woestijn waar vers drinkwater moeilijk te vinden is. Ook zandstormen zijn levensgevaarlijk. Probeer maar eens te ademen met je gezicht in een zandbak! Toch leven er mensen in de woestijn: nomaden.

Nomaden zijn groepen mensen zonder vaste woonplek die van gebied naar gebied trekken. In zandwoestijnen zoeken nomaden plekken waar gras en water is voor hun vee. En in ijswoestijnen trekken ze naar plekken waar vis te vangen is of waar ze beschut zijn tegen sneeuwstormen.

bron: https://www.natgeojunior.nl/weetjes/welke-dieren-leven-niet-op-antarctica/
https://media.newyorker.com/photos/5e4dcdb4b5e359000851660c/16:9/w_1280,c_limit/Wright-HighTempsinAntarctica-Primary-1.jpg

i watchers border online

Ken jij onze Innovation Watchers al? Wil je op de hoogte blijven van het nieuws op wetenschappelijk vlak, volg dan onze I-watchers op de voet !

p proef

Wij zijn een erkende

STEM accademie

© 2024 Natuur en Wetenschap vzw All Rights Reserved. Voor vragen: webmaster@natuurenwetenschap.be