header ctb original
header gehackt original
header evc original

Onze Missie, Visie en Waarden

 

Installeer nu onze NeW op Zak app

voor Android en Apple

QR code NEW APP original

scan nu de QR -code

 

Onzinkbaar schip

Onderzoekers hebben metaal ontwikkeld dat zelfs doorboord met gaten nog op water blijft drijven.

Een onzinkbaar stukje metaal; zo noemt onderzoeker Chunlei Guo zijn nieuwe uitvinding. Hoe hard je het ook probeert, het metaal weigert onder alle omstandigheden naar de bodem te zakken. En dat heeft veel potentie bijvoorbeeld voor een – dit keer een echt – onzinkbaar schip.

Onzinkbaar
Het is inderdaad niet voor het eerst dat men claimt iets ‘onzinkbaars’ te hebben gemaakt. Ook de beroemde Titanic werd als onzinkbaar bestempeld. Toch stuitte het schip in 1912 op een ijsberg en werd door de golven verzwolgen. Guo durft echter best te zeggen dat het ontwikkelde metaal in zijn studie écht niet zinkt. “We hebben wetenschappelijk aangetoond dat dit metaal niet kan zinken, ongeacht hoeveel gaten je er ook in boort of hoe vaak je het ook in het water duwt,” zegt hij tegen Scientias.nl. “We baseren ons dus op een wetenschappelijk principe en niet op het vertrouwen in de techniek zoals bij de Titanic.”

Lees meer op Scientias.nl

i watchers border online

Ken jij onze Innovation Watchers al? Wil je op de hoogte blijven van het nieuws op wetenschappelijk vlak, volg dan onze I-watchers op de voet !

p proef

Wij zijn een erkende

STEM accademie

© 2024 Natuur en Wetenschap vzw All Rights Reserved. Voor vragen: webmaster@natuurenwetenschap.be