Plooibare papieren smartphone

"Alles zal er binnen vijf jaar uit zien een aanvoelen als dit", zegt ontwerper Roel Vertegaal. Hij heeft zijn papieren telefoon 'PaperPhone' gedoopt. Het toestel is het resultaat van de samenwerking tussen de Queen's University in Canada en de Arizona State University.

"Het toestel werkt als een dun stukje interactief papier", aldus Vertegaal. "Je bedient het door het te buigen, door de hoeken van de pagina's om te slaan of door erop te schrijven met een pen". De PaperPhone is enkele millimeter dik en opgebouwd rond dezelfde 'e-ink'-technologie die Amazon in zijn e-book Kindle heeft gebruikt.

Snaplet

De PaperPhone wordt vanaf vandaag, 10 mei, tentoongesteld op de 'Computer Human Interaction' beurs in Vancouver in Canada. Daar toont het team rond Vertegaal ook een gadget dat ze de 'Snaplet' hebben gedoopt. Dat toestelletje bundelt verschillende functies al naargelang de vorm waarin het geplooid word. In convexe toestand is het een horloge, volledig platgelegd een PDA en in concave toestand een telefoon.

bron: gva.be

© 2024 Natuur en Wetenschap vzw All Rights Reserved. Voor vragen: webmaster@natuurenwetenschap.be