Planckendael verwelkomt nieuwe babygiraf

Na een dracht van 15,5 maand, beviel mama Diamant zondagavond om 22.24 uur in alle rust in de stal. De weeën begonnen om 16 uur en de pootjes waren zichtbaar om 18.50 uur. Toen duurde het nog 3,5 uur voor het kleintje in de stal lag. "Over het algemeen een redelijk lange giraffenbevalling, maar voor Diamant een felle verbetering tot haar vorige bevalling", aldus de verzorgers.

"Al 20 minuten na de val van ongeveer 2 meter stond het jong recht op zijn lange stelten. Hoogstwaarschijnlijk gaat het om een hengstje van om en bij de 60 kilogram. We schatten hem op zo'n 1,80 meter groot. Met zijn lange, verleidelijke wimpers knippert het de wereld toe."

Van zodra het geslacht van het kleintje definitief bevestigd is, start Planckendael met een namenpoll op de website www.planckendael.be. Kies zelf mee:

Mannetjes:

- Masego = zegening
- Mwamba = sterk
- Masamba = bladeren
- Mulogo = tovenaar
- Mzuri = ik voel me goed

Vrouwtjes:

- Megara = parel
- Masozi = tranen
- Mirembe = vrede
- Mali = rijkdom
- Munira = stralend

De giraffenkudde in Planckendael telt nu zes leden: Sarah, Barbie, Diamant, Karega, Baridi en het kersverse kleintje. In april overleed babygiraf Mukiri nog onverwacht in het dierenpark. Mukiri werd amper drie maanden oud.

bron: gva.be

© 2024 Natuur en Wetenschap vzw All Rights Reserved. Voor vragen: webmaster@natuurenwetenschap.be