In 2020 moet Planckendael volledig energiepassief zijn

De Koninklijke Maatschappij voor Dierkunde Antwerpen (KMDA) heeft een KMDA-Masterplan 2020 opgesteld. "In dat strategisch plan vragen we ons af welke dierentuin we binnen tien jaar willen zijn", legt de Zoo-directeur uit. Zo wil de dierentuin zich onder meer wetenschappelijk meer profileren, de organisatie verbeteren en de mensen daar optimaal bij betrekken.

"We moeten ons onderzoek meer een gezicht geven. Daarom gaan we al onze wetenschappers, gidsen en archivarissen verzamelen in de Zoo-Academie. Het Melkerij-gebouw wordt het nieuwe wetenschappelijke centrum waar bezoekers als het ware in en uit kunnen lopen. We moeten meer laten zien dat wetenschappen leuk zijn."

Duurzaamheid is eveneens een van de prioriteiten. Voorts wordt geïnvesteerd in de infrastructuur. "In 2020 moet Planckendael een volwaardige exotische dierentuin zijn met giraffen en olifanten. De infrastructuur van de Zoo wordt ook stevig aangepakt. Het nieuwe leeuwenverblijf is net afgewerkt, het vogelgebouw wordt gerenoveerd, er wordt in de apenverblijven geïnvesteerd, het rundergebouw wordt een nieuw restaurant en het Flamingo-restaurant wordt deel van de centrale inkom", somt Herpoelaert op.

bron: vandaag.be

© 2024 Natuur en Wetenschap vzw All Rights Reserved. Voor vragen: webmaster@natuurenwetenschap.be