Brailleprinter gemaakt van Lego.

Shubham Banerjee is nog maar 12 jaar oud, maar het in Hasselt geboren genie liet zijn creativiteit de vrije loop voor een - uit de hand gelopen - natuurkundeproject. Het resultaat: een werkende brailleprinter uit Lego.

De benodigdheden: een Lego Mindstorms EV3-kit (255 euro), een oud printpatroon, prikbordprikkers en wat los doe-het-zelfmateriaal. Shubham herprogrammeerde de software en zorgde voor de nodige mechanische onderdelen. Het resultaat noemt hij zelf de 'Braigo'. Hij wil het bouwschema nu vrij toegankelijk maken om de printers goedkoop naar ontwikkelingslanden te brengen. Traditionele brailleprinters kosten al snel meer dan 3.000 euro.

Op zijn Facebookpagina bedankte hij de blindengemeenschap. "Ik ben de gemeenschap van visueel gehandicapten dankbaar voor de steun, opwinding en aanmoediging. Ik ben overweldigd door het onverhoopte succes van mijn natuurkundeproject. Niet te geloven dat het tot zoiets is uitgegroeid. Ik draag de verantwoordelijkheid om aan de verwachtingen tegemoet te komen en ik kan die inlossen door hard te blijven werken", klinkt het.

bron: http://www.hbvl.be/cnt/aid1539651/12-jarige-hasselaar-maakt-brailleprinter-uit-lego-video

© 2024 Natuur en Wetenschap vzw All Rights Reserved. Voor vragen: webmaster@natuurenwetenschap.be