Aquatopia haalt gevaarlijke stierhaai in huis

In het Antwerpse aquariumcomplex Aquatopia kan u vanaf nu gaan kijken naar een stierhaai. Volgens het aquarium is het vrij uniek in Europa dat deze erg gevaarlijke soort in een aquarium te bezichtigen is.

De stierhaai heeft een relatief stompe voorkant - wat vergelijkingen met een stier oplevert - en zijn vin is iets rechter dan bij andere soorten. Het mannetjesexemplaar dat woensdagavond in Antwerpen is aangekomen is zo’n 1,20 meter lang, al kan de soort langer dan 3 meter worden.

Naar schatting zal hij maar een jaar kunnen blijven. ‘Anders wordt hij te groot en bestaat het risico dat hij de zeeschildpadden opeet’, zegt Carine De Mesmaeker, marketing manager.

Zeer agressief

De stierhaai wordt vaak in één adem genoemd met de grote witte haai als het over gevaarlijke haaien gaat. Mogelijk is hij nog gevaarlijker dan de ‘great white’: ‘Deze haai zwemt waar de mensen zwemmen, dicht bij de kust. Hij heeft een onvoorspelbaar en zeer agressief karakter en kan ook in zoet water overleven, dus ook in rivieren, waar je hem totaal niet verwacht’, klinkt het.

Het aquariumpark kreeg ook nog een mannelijke citroenhaai. In totaal zwemmen er nu twaalf haaiensoorten.

bron: gva.be

© 2024 Natuur en Wetenschap vzw All Rights Reserved. Voor vragen: webmaster@natuurenwetenschap.be