Installeer nu onze NeW op Zak app

voor Android en Apple

QR code NEW APP original

scan nu de QR -code

 

'Schedel mag op mijn nachtkastje'

'Ik ga de konijnenschedel in mijn kamer zetten', zegt de kleine Arthur. 'Ik ga hem aan mijn familieleden laten zien. Ik hoop dat ze niet te erg schrikken', zegt vriendje Dante. De speelpleinwerking in Londerzeel biedt eens wat anders deze paasvakantie.

De paasvakantie zit er bijna op. Op het speelplein in Londerzeel kijken ze tevreden terug op een geslaagde speelpleinwerking met de Grabbelpas. 'Alle Grabbelpasactiviteiten waren volgeboekt, zelfs het zuiver maken van konijnenschedels', zeggen schepen voor Jeugd Conny Moons (CD&V) en jeugdconsulente Els Van Praet.

'We gaan eerst al het vlees van de afgekookte konijnenschedel snijden', begon Charlotte Vermeire van de vzw Natuur en Wetenschap de wat aparte activiteit. De kinderen fronsten hun wenkbrauwen maar begonnen toch snel de schedel af te schrapen met een mesje.

'We willen de kinderen zo iets aanleren', zegt Charlotte Vermeire. 'We leggen het verschil tussen konijnen en hazen uit, spelen een konijnenquiz met weetjes. Het prepareren van de konijnenschedels ging vlot, de kinderen haalden er hun neus niet voor op. Ze verwijderden de tong en het gehemelte en maakten de schedel schoon. Daarna ging de schedel in een potje met waterstofperoxide dat honderd keer sterker is dan zuurstofwater. Na 24 uur is de schedel mooi en zuiver en kan die bij wijze van spreken op de kast worden gezet', verzekert Vermeire.

'In het begin was het wel wat griezelig en vies, maar na verloop van tijd werd het leuk. Ik ga met die schedel mijn broer jaloers maken', zegt de jonge Robin Huys. 'Ik ga hem voor het raam in mijn kamer of op mijn nachtkastje zetten. Iedereen mag die zien', zegt kameraadje Arthur De Wulf. Dante Trompet wil de schedel aan de hele familie laten zien.

© 2024 Natuur en Wetenschap vzw All Rights Reserved. Voor vragen: webmaster@natuurenwetenschap.be