Er zijn mogelijk talloze beerdiertjes op de maan te vinden

  Ze liftten mee met de Israëlische maanlander die in april 2019 op de maan crashte. En mogelijk hebben ze die crash overleefd.

  Het is eind februari en de Israëlische private ruimteorganisatie SpaceIL lanceert na jaren van voorbereiding de maanlander SpaceIL. Het is wereldnieuws. Voor het eerst zal een commerciële maanlander voet op de maan zetten. Zover komt het echter niet. Tijdens de afdaling naar het maanoppervlak gaat er iets mis en Beresheet crasht.

  Lunar Library
  De verslagenheid is groot bij SpaceIL. Maar ook bij de Arch Mission Foundation, een non-profitorganisatie die zich ten doel gesteld heeft om de kennis en soorten op aarde zoveel mogelijk te archiveren voor toekomstige generaties. Laatstgenoemde organisatie heeft speciaal voor deze missie een zogenoemde ‘Lunar Library‘ samengesteld met daarin fragmenten uit boeken, foto’s, afbeeldingen en documenten die een goed beeld geven van de menselijke beschaving en haar rijke geschiedenis. Maar dat was niet alles, zo stelde de Arch Mission Foundation eerder al. “Er bevindt zich nog veel meer in de Lunar Library. Dat zal de komende maanden en jaren onthuld worden.” En nu heeft Nova Spivac, mede-oprichter van de Arch Mission Foundation, in gesprek met Wired alles opgebiecht. In de Lunar Library zaten namelijk ook ongeveer 100 miljoen cellen van 25 verschillende mensen en andere organismen opgeslagen. Net als duizenden beerdiertjes. En het wordt nog opwindender. “Momenteel denken we dat de Lunar Library de crash van Beresheet heeft overleefd en intact op de maan ligt,” zo meldt de Arch Mission Foundation op de site.

  lees verder op scientas.nl

  ©2024 Natuur en Wetenchap vzw All Rights Reserved.