Onderzoekers brengen met groene lasers in beeld wat er gebeurt als je een toilet doorspoelt

  Hoewel er eerder onderzoek is gedaan naar de aanwezigheid van rondzwevende deeltjes boven een doorgespoeld toilet, is dit de eerste studie die de resulterende pluim direct zichtbaar maakt door middel van lasers en de snelheid en verspreiding van de druppeltjes erin meet.

  De onderzoekers ontdekten dat de omhoog gespuwde pluim veel groter is dan verondersteld. Kleine druppeltjes blijken met ongekende vaart uit de toiletpot te schieten. De onderzoekers maten snelheden van wel twee meter per seconde. Tijdens het doortrekken het deksel sluiten vermindert de verspreiding van de pluim enigszins, al ontsnappen er alsnog veel door kleine openingen tussen het deksel en de zitting.


  Hoewel de bevindingen uit de studie misschien wat verontrustend overkomen, is het niet de bedoeling van de onderzoekers om ons bang te maken. De onderzoekers hopen dat de resultaten zullen leiden tot de ontwikkeling van betere en ‘veiligere’ openbare toiletten.

  Filmpje: https://www.youtube.com/watch?v=w90JNBgkqJ0&t=6s 

  Lees meer op: https://scientias.nl/onderzoekers-brengen-met-groene-lasers-in-beeld-wat-er-gebeurt-als-je-een-openbaar-toilet-doorspoelt-en-ze-waren-vrij-geschokt/

  ©2024 Natuur en Wetenchap vzw All Rights Reserved.