Sneeuwstorm Jonas (Aka Snowzilla)

  Iedereen houdt wel van de winter, want in de winter heb je de feestdagen, langere nachten (langer slapen) en sneeuw. Van sneeuw hebben ze in het Oosten van de verenigde staten wel hun buik vol want daar woedt een hevige sneeuwstorm, Snowzilla.

   

  Er is niets zo mooi als een sneeuwlandschap maar bij de mensen van New York heeft deze sneeuwval hun dagelijkse leven in de war geschopt. In veel gebieden is er zoon 90 cm sneeuwgevallen (en er bleef steeds bijkomen) waardoor er duizenden vluchten van en naar New York zijn geannuleerd. Sneeuwstorm Jonas heeft al aan zoon 25 mensen het leven gekost, meeste door verkeersongevallen.

  Het ergste is volgens meteologen al voorbij maar het zal wel een storm blijven die nog lang zal worden naverteld, Jonas hoorde namelijk bij de één van de 10 hevigste sneeuwstormen. Ondanks de vele miserie had de storm een positief kantje, veel mensen hebben nog nooit zoveel winterpret gehad. Bv. een man die met een snowboard achter een auto snowboard. (bij de links is er een link naar het filmpje op youtube van deze waaghals.

   

  Bronnen:

  http://www.hln.be/hln/nl/960/Buitenland/article/detail/2594351/2016/01/23/Snowzilla-legt-grootste-deel-van-Oostkust-VS-plat.dhtml

  http://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20160125_02088137

  https://www.youtube.com/watch?v=H8KSj-4tf14

  ©2024 Natuur en Wetenchap vzw All Rights Reserved.